SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Stick ut. Fundera på vad som gör dig unik

- Personlig berättelse.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

En personlig berättelse i brevet väcker intresse – höjer dig från mängden och gör att du sticker ut.

Stick ut. Fundera på vad som gör dig unik

April 09, 2014 at 10:21 AM

Många gör misstaget att tro att det är ett företag som anställer, men det är ju en människa som sitter där på andra sidan och läser ditt cv, ditt brev och som möter dig i en intervju.

Sätt dig ner och ta fram ditt personliga brev. Läs igenom och fundera på vad brevet säger om dig. Vad kan den där personen som sitter där på andra sidan tycka är intressant att läsa? Är det en standardinledning som ”Jag anmäler härmed mitt intresse för tjänsten som XX hos er”, en upprabbling av egenskaper och meriter eller är det en berättelse om hur du jobbade över för att avsluta ett projekt eller hur du ställde upp för en arbetskollega som satt i klistret?

Det är viktigt att förstå att det personliga brevet är en viktig ”införsäljning”. Är inte brevet bra så läser kanske inte alla arbetsgivare ditt cv. En personlig berättelse i brevet väcker intresse, höjer dig från mängden och gör att du sticker ut.

En berättelse behöver inte handla om att du räddade företaget från konkurs eller tog försäljningen till nya höjder. Intressant för en arbetsgivare kan vara en enkel berättelse om hur du vid något tillfälle gjort skillnad. Det viktiga är att du ger en bild av hur det kan komma att bli att jobba med dig.

Tjansteportalen samarbetar med Team Factory AB som på uppdrag av arbetssökande skriver cv:n och personliga brev. VD och ägare Ingela Skullman är specialist på cv-storytelling i ansökningshandlingar.


Tags: Arbetsliv Jobb CV Karriärtips Ansökan Storytelling Team factory
Category: Arbetsliv Storytelling Team Factory

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.