SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Kolla upp

- Din nya chef.

Kategorier


Tag CloudEn bra chef kan vara viktigare än en hög lön. Därför kan det vara bra att kolla upp din blivande chefs bakgrund innan du tackar ja till ett jobb. Här är tips på hur du gör.

Kolla upp

August 05, 2012 at 3:13 PM

Sök på nätet
Genom att googla chefens namn kan du få reda på allt från tidigare jobb till fritidsintressen och familjesituation. På sociala nätverk som Facebook och Linkedin kan du dessutom se vilka grupper och sidor som din chef är aktiv i. Dessutom finns det särskilda sajter där anställda anonymt har betygsatt sina arbetsgivare, till exempel Jobinside.se

Kolla upp företaget
Vill du få en mer övergripande bild av företaget — kolla deras webb. Du kan också söka på företagets namn på nyhetssajter som till exempel Sesam.se eller Eniro Nyhetssök för att se vad som skrivits i olika medier.

Ring upp facket
Ofta finns telefonnumret till företagets fackliga ombudsman angett redan i platsannonsen. Ring upp och fråga hur samarbetet mellan facket och arbetsplatsen fungerar. Finns det ingen lokal fackklubb på arbetsplatsen — ring till det fackförbund som representerar företaget.

Våga fråga chefen själv
När du träffar din blivande chef på jobbintervjun — fråga hur han eller hon arbetar med frågor som ledarskap, feedback och de anställdas utveckling. Tycker chefen till exempel att det är viktigt med kompetensutveckling.

Be om en dejt
Ibland är det inte arbetsgivaren själv som sköter rekryteringen, utan en rekryteringsfirma. När du kommit en bit på vägen och kanske redan varit på en första intervju kan det därför vara läge att fråga om ett möte med arbetsgivaren eller chefen. Det kan vara ett bra tillfälle att känna av personkemin!

Fråga om referenser
Ett sätt att få veta mer om hur andra uppfattar samarbetet med chefen är att fråga efter kontaktuppgifter till personer som arbetat med honom eller henne. Här gäller det dock att vara försiktig så att frågan inte tas emot fel.

Var källkritisk
Det finns alltid en risk att uppgifterna du får fram inte stämmer till hundra procent eller att du har tolkat dem fel. Förhåll dig kritisk till det du hittar och jämför information från källorna. Det kan också finnas andra fördelar med jobbet som väger upp chefens eventuella brister — trevliga arbetskamrater, roliga arbetsuppgifter eller bra karriärmöjligheter.

Tjänsteportalen delar gärna saker som inspirerar och motiverar oss. Vi vill passa på att tacka Arbetsliv.se

Tjänsteportalen är stolta över vårt samarbete med Jobinside, följ oss gärna på FacebookTags: Jobbsökande Arbetsliv Jobb Arbetssökande Arbetsgivare
Category: Anställda berättar Arbetssökande Jobb och karriär

Kommentera gärna!

Posted by esitaeixahuza on
[url=http://mewkid.net/buy-amoxicillin/]Amoxicillin Without Prescription[/url] Buy Amoxicillin zul.nxvz.tjansteportalen.se.drt.fs http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.