SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Ambitionen

- Är skiljelinjen.

Kategorier


Tag CloudTalang är naturligtvis väldigt bra att ha, men det räcker tyvärr inte. Det är ambitionen som tar dig hela vägen. I grunden vill nog alla vara bra, men hur många är villiga att offra tid och pengar för att bli riktigt bra?

Ambitionen

August 05, 2012 at 12:25 AM

De som verkligen satsar blir ofta kallade för arbetsnarkomaner – på engelska wokoholics. Reklammannen Richard S:t John har tittat på vad som skapar framgång och har en underbar och klassisk 3-minutersföreläsning på TED om detta. Han myntade också ett nytt ord för de som också adderar passion till sin talang och ambition – han kallar de som verkligen älskar det man gör för workofrolics. I Sverige saknar vi lite symptomatiskt ett ord för detta.

Seth Godin skriver i inledningen till en av sina böcker: “To be the best in your world is greatly underrated”. Många tycker att detta verkar lite märkligt, men det handlar om en ambition som ständigt ska påverka det vi gör i nuet. Det handlar om att våga tänka och agera på ett annat sätt och ifrågasätta många av de myter som styr oss. Och först när vi känner våra styrkor kan vi och vågar addera reellt värde – om inte är risken stor att de undervärderas och inte utnyttjas.

Per
PerFrykman.com Tags: Jobbsökande Arbetsliv DU som ledare Du din största tilgång konsult
Category: Ditt professionella rykte Du - din största tillgång Gästbloggare

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.