SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Du - en kraftfull resurs

- Har du modet att följa dina drömmar? Det är du som bestämmer - du har tagit ett steg i rätt riktning.

Går du med en dröm om nya utmaningar, en ny karriärnytt jobb eller drömmer om att starta eget företag? Dina personliga erfarenheter och värdefulla kontakter är dina främsta tillgångar. Livet är för kort för att inte ha roligt, och att inte våga. Om du bara vågar använda 10 % mer mod varje dag når du längre och kan leva ut dina drömmar.

Våra jobbdrömmar håller på att förändras. Det är större rörlighet på arbetsmarknaden än tidigare. Vi byter jobb och bransch oftare än vi vad vi gjorde för 20 år sedan. Många fler har en dröm om att byta karriär. Vi hålls tillbaka av rädsla för ekonomiska svängningar, och avvaktar: Jag vet vad jag har, men inte vad jag får. Även om nuvarande arbetet känns tidskrävande och inte särskilt stimulerande.

Längtan efter glamorösa yrken har ersatts av mer jordnära drömmar och nu är det personalchef som är svenska folkets drömyrke. Som barn drömmer vi om vårt framtida yrkesliv. Popstjärna, fotomodell, filmstjärna, brandman och superhjälte. Ju äldre vi blir verkar våra högtflygande karriärplaner som superhjältar kraschlanda, och nio av tio tillfrågade anser inte att de i dag har sitt drömjobb och hoppet om att man en gång kommer nå det sjunker snabbt med åren.

I dag är det viktigt att ha ett ordnat liv och ett bra jobb som man mår bra av. Var står du? En av dina viktigaste tillgångar är ditt nätverk. Det är viktigt oavsett om du vill stanna kvar där du är, byta jobb, karriär, företag eller starta eget företag. Håll kontakten med dina studiekompisar, kollegor, vänner och bekanta, före detta arbetsgivare - de är ditt nätverk och kan hjälpa dig på traven med vad du behöver för att nå dina mål! Se till att ditt befintliga nätverk vet vad du gör, tala om vad du arbetar med och dela dina drömmar. Uppskattningsvis 80 % av alla nya jobb tillsätts genom kontakter, och inte nödvändigtvis genom reklam.

Bygg ditt nätverk, våga skapa nya relationer med nya människor.