SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Din talang, passion och ambition skapar magi

- Hur viktig din talang än är så är det ambitionen som tar dig hela vägen.

Kategorier


Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Sir Ken Robinson har genom sina utsökta föreläsningar på Ted verkligen satt fingret på hur vi utbildar barn bort från sin kreativitet. Det som kanske är mindre känt är att hans nya bok The Element handlar om den avgörande kombinationen mellan talang och passion.  I en tid när ”soft skills” har blivit ”hard skills” är talang inte längre lika med din expertis, det är så mycket mer och spännande. 

Din talang, passion och ambition skapar magi

May 28, 2012 at 2:50 PM

Men, jag skulle vilja addera en ytterligare dimension till Ken Robinsons resonemang, nämligen din ambition. Hur viktig din talang än är så är det ambitionen som tar dig hela vägen.

Ur denna näst intill magiska kombination mellan talang, ambition och passion växer din förmåga att inspirera. Denna är avgörande för dig som ledare och för dig som har kundkontakter. Företag som växer mer än 15 procent per år gör det genom att inspirera sina kunder. Men ur denna magiska kombination kommer också din trovärdighet, drivkraft och  uthållighet.

Det som både Ken Robinson och jag tycker är problematiskt är att så få känner till sin riktiga talang – vad man är riktigt bra på. Jag upplever att det också är få som verkligen hittat passionen i sina professionella liv – eller man har inte vågat bege sig åt det hållet. Det vi ser är att en viktig nyckel till detta är att analysera sitt professionella rykte, förstärka det man är bra på och arbeta med sin  ”att sluta göra lista”. Då kommer man per automatik att drivas mot den nisch där både din talang och din passion finns. Sedan handlar det egentligen bara om mod att ge sig ut på en spännande upptäcktsresa.

Passionerad, talangfull, ambitiös, inspirerande, driftig …. med alla dessa kraftfulla och viktiga saker tillgängliga, varför väljer så många att bara kalla sig för kompetenta? Förmodligen för att man inte har alternativet när man inte känner till sitt professionella rykte.

Tjänsteportalen delar gärna saker som inspirerar och motiverar oss. Vi vill passa på att tacka  Per FrykmanTags: Professionell framgång Ditt professionella rykte
Category: Ditt professionella rykte

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.