SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Arbeta utomlands

- Drömmen om en internationell karriär

Världen blir mindre. Gränser öppnas och människor flyttar mellan länder och värden blir allt mer internationell. Det är goda nyheter för människor som drömmer om en internationell karriär.

Skandinaver är eftertraktade och värderas högt utomlands tack vare god utbildning, kompetens och arbetsmoral. Internationella möjligheter kan ge dig ditt livs äventyr, och intressanta möjligheter för vidareutveckling, både professionellt och på ett personligt plan. Ge aldrig upp, att hitta rätt jobb är att investera i sitt eget liv!

Att arbete utomlands innebär positiva erfarenheter, men också olika utmaningar. Ju bättre förberedd du är, desto lättare blir övergången. Det lokala språket är viktigt, men du kommer ofta långt i de flesta länder med engelskan i olika arbetssituationer. Dock är det lokala språket viktigt för ett socialt liv utanför arbetet.

De flesta arbetsgivare erbjuder hjälp och stöd både före, under och efter uppdraget. Den Svenska ambassaden kan även vare en bra informationskälla. 

Den svenska ambassaden i:

Vi på Tjänsteportalen vill skapa en attraktiv sajt som ger våra besökare användbar information. Långsiktigthet är ett nyckelord i förhållande till dig, kontakta oss om du har några frågor eller vill tipsa om sidor och länkar.

Internationella arbetsgivare som söker skandinavisk expertis