SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Grundtankar och tips om personlig utveckling

- Kartlägg det område du vill förändra.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Vad är egentligen personlig utveckling? Mycket handlar om att lära sig vägarna till att ge sig själv alla möjligheter att skapa det liv man vill leva. Att utvecklas är i botten att lära sig skapa mer harmoni både i sitt eget liv såväl som i alla relationer runt sig och att på djupet lära känna sig själv. Här berättar Driftigs skribent, Lili Öst, om hur du kommer igång med din personliga utveckling.

Grundtankar och tips om personlig utveckling

February 07, 2014 at 11:51 AM

Vissa tycker att det är rappakalja att hålla på med ”sånt där trams som personlig utveckling”. De tycker att det räcker gott att bara leva och ser inte alls någon vinst i att hålla på att tänka på något annat sätt än de alltid gjort. Andra tror att det räcker med att ”hitta sig själv” en gång för alla, men missar ofta att det är en ständigt pågående process.

Eftersom det hela tiden händer saker i våra liv och runt omkring oss, så behöver vi ständigt känna in – vem är jag i detta, vad vill jag ha av detta, var är jag i detta, vad vill jag med detta och vad vill jag ha kvar.

Den grundläggande personliga utvecklingen sker parallellt med att vi lever. Varje dag. Det är ganska så omöjligt att inte lära sig något nytt varje dag. Men den spontana ständigt pågående utvecklingen kan definitivt behöva hjälp på traven för att det ska bli några riktiga förändringar, någon djupare utveckling av jaget, speciellt om vi får resultat i våra liv som vi inte vill ha.

LOA - Lagen om Attraktionskraften
Mitt perspektiv, min ”tub” som jag testar att köra allt genom, är attraktionslagen. Genom att ta en sväng genom läran om den, tycker jag att saker och ting blir så mycket klarare. Hamnar på plats lättare. Rätt ofta blir saker rena självklarheter när man tar dem en sväng genom LOA-tänket.

Attraktionslagen fungerar att lika - attraherar lika. Våra åsikter tar den inte hänsyn till, men väl våra tankar och våra känslor, för det är tillsammans med dem som den här lagen jobbar. Utan undantag bör tilläggas. Här kommer vårt fokus in. Vårt fokus som vi har allt att vinna på att ha koll på vart det ligger oftast och starkast.

Kartlägg det område du vill förändra 
Har du något du vill förändra i ditt liv, något område du vill utveckla? Förbättra? För utveckling handlar ju om förbättring. För att kunna förbättra måste du göra något du ännu inte gjort, då utvecklas du. Har du något i ditt liv du vill utveckla, så behöver du först börja med att kartlägga hur du tänkt, känt och handlat gällande detta område, för att veta vart du startar, så du med säkerhet kan se att du tar dig från det läget till ett nytt.

Ta reda på vart du vill starta 
Många glömmer att ta reda på vart de startar när de sätter igång en process, och lika många glömmer också att ta ut ett distinkt mål vart de är på väg, och så blir de förvånade över att de känner sig så frustrerade och jagas av känslan att de inte utvecklas alls, att de inte kommer någonstans. Det kan mycket väl vara så, att de inte kommer någonstans. För om målsättningen är vag – blir målgången lika vag, eftersom lika attraherar lika.

Om du inte vet vart du är på väg, hur ska du kunna dra till dig vägen dit?

Den optimala personliga utvecklingen handlar för mig om att ge sig själv de mest excellenta chanserna att lära sig skapa och leva sitt bästa liv – på alla sätt.

Steg 1 i att starta din personliga utveckling bör vara att ställa dig frågan, vad vill JAG ha ut av livet – och så utgå ifrån det svar du ger dig själv.

Tjänsteportalen samarbetar med driftig.nuTags: Gästbloggare Personlig utveckling
Category: Personlig utveckling Professionell framgång

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.