SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Fem tips till en starkare business

- Lyft din affärside.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Du har en grym affärsidé på gång och har bestämt dig för att starta eget. Men vad är det som kan vara bra att tänka på innan du kör igång? Här får du fem tips kring hur du skapar dig en starkare business. Tipsen kommer från Driftigs skribent Anna-Karin Dahlin som är ansvarig för Speed Incubator och dagligen träffar nyföretagare med vassa idéer.

Fem tips till en starkare business

October 16, 2013 at 11:41 AM

Om du har bestämt dig för att starta företag är det idag tillsammans med Driftig.nu du tar nästa steg. Här får du fem bra tips på hur du stärker din affärsidé. Är du redo?

1. Känn av din idé
Ingen vet mer om dina visioner än du själv. Våga finslipa, arbeta igenom och spetsa din affärsidé. Inspireras av människor omkring dig och låt andra berätta vad de tycker. Var inte rädd för kritik utan låt dig utmanas. Frågor som vilket värde företaget kan ge, vilka de tänkta kunderna är och vad din produkt/tjänst ska kosta ska du kunna svara på.

2. Vässa, vässa, vässa 
Våga tänka utanför boxen för att nå unicitet i ditt företag. Sätt fingret på vad som är din verkliga roll på marknaden och lyft din affärsidé. Vad kan du göra för att engagera, för att positivt överraska och för att lyckas?

3. Vad är på gång? 
Omvärlden påverkar din affärsidé. För att du ska nå så långt som möjligt måste du veta hur du ska stå dig i konkurrensen. Få kunderna att välja ditt företag framför eventuella alternativ. Ta fram dina möjligheter och utveckla ditt erbjudande.

4. Vem är du och vem är ditt företag? 
Härlig, trovärdig, kompetent. Avgör vilka värderingar ditt företag ska förknippas med. Som småföretagare blir du ditt företag personifierat. Så nå fram till dina kunder genom att bygga ett starkt personligt varumärke med positiv klang.

5. Lyft din affärsidé med en professionell profil 
Finslipa på din hemsida och ditt grafiska uttryck. Om du själv inte är kompetent inom området anlita då någon som kan. Det kostar pengar, men är oftast värt varenda krona. Med en bra profil kan du låta företagets identitet bli en plattform för din idé.

Tjänsteportalen samarbetar med Driftig.no


Tags: DU som ledare Starta eget
Category: Du som ledare Starta eget

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.