SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Karriär är det framgång eller lycka?

– 3 punkter för att skapa din levnadsbana.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Det är sällan vi kämpar för att nå mål däremot för att nå resultat (baserat på mål). Framgång skapar inte alltid lycka men lycka skapar framgång. För att lyckas i livet behöver du mål, mission och vision. Här får du några värdefulla tips tagna ur boken FramgångsRIK & Lycklig som handlar om att skapa tid och utrymme för att uppnå lyckan, för att göra det som du innerst inne vill och för att nå din personliga framgång.

Karriär är det framgång eller lycka?

March 16, 2015 at 9:07 AM

Karriären är din levnadsbana – inte bara en titel eller ett jobb. Hur vill du att ditt liv ska se ut? Kan du påverka bilden av livet?

Genom att automatisera, strukturera och planera, säkerställer du möjligheten att nå dina mål. Målen är egentligen ointressanta. Det är resultatet vi eftersträvar. Genom att bli mer effektiv kan du frigöra tid och uppnå det som du vill.

Enligt forskningen vet vi att lycka skapas på ”vägen mot känslan av framgång”. Detta kräver en tydlig definition av målen och en ännu tydligare planering för att nå resultatet. Livet består av utveckling eller avveckling och du styrs av tre grundläggande rädslor - en tuff kombination. Trots detta har du som är medveten om vad du vill redan till 99% fattat undermedvetna beslut, vilket går att mäta inom NLP. Genom RAS – Retikulära aktiveringssystemet (som är nätverket i hjärnstammen som reglerar vakenhetsgraden) – kan du lära din hjärna vad som är viktigast för dig.

Redan på 90-talet startade ett stort karriärprojekt, initierat av dåvarande SIF. Digitala stödprogram tillverkades som hjälpte till att hitta det optimala arbetstillfället – inte nödvändigtvis baserat på vad användaren jobbade med utan som tog hänsyn till personens förmågor, egenskaper och beteenden.

3 punkter för att skapa din levnadsbana: 

• Ta reda på vad du vill, sätt upp mål och ta reda på varför du vill uppnå dessa mål.
 
Skriv tydligt vilket resultat målen ska ge. 

Gör en GAP-analys som belyser gapet mellan NU och din framgång och lycka
Reflektera över och analysera din nuvarande situation och skapa en bild över det du vill uppnå 

• Ta reda på dina drivkrafter - din mission 

• Skapa en vision - en dröm

Rita en visualiseringstavla och träna mentalt på attraktionen kring tavlan


Behöver du stöd? Boken, FramgångsRIK & Lycklig, innehåller facit som leder dig till mål, vision, mission som i sig skapar inspiration för ditt resultat. 

Alla driftig.nu’s läsare får nu köpa den t o m mars för 99 kr + frakt.(ord. pris 210 kr) Beställ boken genom att maila monica@resultat-direkt.se och ange DRIFTIG i ämnesraden för att få del av rabatten.

Tjänsteportalen samarbetar med driftig.nuTags: Professionell framgång Ditt professionella rykte Karriärtips
Category: Du - din största tillgång Karriärtips Professionell framgång

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.