SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

5 korta tips till en lyckad försäljning

- Känn dig lite säkrare.

Hur kommer det sig att så många känner obehag inför att sälja något som de själva tror stenhårt på? Det borde inte vara så svårt egentligen. Ändå är vi många som känner precis så. Här har Driftig.nu försökt att punkta upp fem saker som förhoppningsvis får dig att känna dig lite säkrare när det är dags att sälja.

5 korta tips till en lyckad försäljning

May 17, 2013 at 9:02 AM

1. Tro på det du säger 
Som egenföretagare är detta förmodligen den lättaste punkten. Brinner du för ditt företag kommer detta att lysa igenom. Om du mot förmodan inte gör det. Se till att lista allt som är bra med din produkt/tjänst och sätt upp det på väggen framför dig när du ska ringa eller har det på en lapp i fickan vid säljmötet.

2. Våga ta ett nej 
Hur bra din produkt/tjänst än är så kommer inte alla att vilja ha den. Acceptera detta och låt inte ett nej bli personligt. Gå istället vidare och ödsla inte tid på denna person.

3. Glöm inte att ställa frågor
Se alltid till att föra en dialog kring kundens situation. Ställ frågor och ta reda på om kunden behöver det du säljer. Ett bra tips här är att föreställa sig att du pratar med personen öga mot öga. Många går in i en konstlad roll när samtalet sker över telefon. Vad skulle du ha sagt och frågat om det var en vän till en vän du pratade med? Tänk ut vilka frågor som kan passa din produkt eller tjänst och lista dessa. Försök sedan att få in dessa på ett naturligt sätt när ni för en dialog (inte monolog).

4. Sätt upp delmål
Vissa har satt upp vecko- och månadsmål när det gäller sälj. Men dela gärna upp det ännu mer. Ska du sätta dig och ringa ska du innan du sätter dig bestämma hur många personer du ska prata med den närmsta timmen. Blir du klar innan timmen är slut kan du belöna dig själv med att göra något du tycker är roligare.

5 Ring, ring och åter ring
Fokusera inte på antal JA utan antal samtal där du för en dialog. Statistiken visar att den som ringer flest samtal är den som får in flest affärer (du hör ju själv hur självklart det låter). Så den gamla dängan ”för varje nej kommer du närmare ett ja” är så sant som det är sagt.

Webbredaktör

Elise Ekelöf | Webbredaktör Driftig.nu
elise@driftig.nu | 031- 780 32 15 

Tjansteportalen samarbetar med Driftig.nuSveriges största mötesplats för kvinnliga entreprenörer och driftiga tjejer.Tags: LinkedIn Karriärtips
Category: Karriärtips LinkedIn

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.