SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Energitjuvar på jobbet

- En energitjuvs beteende kan ha olika orsaker.

En energitjuv är en person som oftast omedvetet dränerar din energi. Det kan vara en vän som bara vill tala om sig och sina problem och som inte ger dig tillstymmelse till en chans att få berätta hur du har det i ditt liv. Det kan vara en kollega som alltid ser till att "ta över" alla diskussioner ni har på jobbet, som är väldigt duktig på att framföra sina åsikter/förslag/lösningar, utan att lyssna på er andra. Det kan vara en släkting som hela tiden talar om för dig hur du borde ha gjort eller hur han/hon minsann hade gjort annorlunda.

Energitjuvar på jobbet

March 01, 2013 at 10:23 AM

Energitjuvar är ofta energiska personer som till en början kan verka oerhört sympatiska och karismatiska. Efterhand upptäcker man dock att deras vilja till att lyssna och vara delaktiga minskar och deras behov av att själva få stå i centrum blir större och större.

En energitjuv får dig att känna dig liten, betydelselös och oviktig och din känsla efter ett "möte" är ofta en matthet i både kropp och själ.

I vissa perioder i livet kanske du orkar att stötta och lyssna på en krävande vän. Kanske går han eller hon igenom en jobbig period och behöver din support. MEN, det är aldrig bra om du känner att du mår dåligt av er relation.

En energitjuvs beteende kan ha olika orsaker. Ofta har hon/han en en bakgrund där han/hon själv har fått stå tillbaka för någon annan dominerande person och ser nu sin chans att få "ta igen" det.

En bra tumregel är att om en person i din närhet får dig att känna dig trött och olustig, då är det dags att göra något åt situationen. Det är inte alltid lätt, men om DU inte gör något som kommer den energislukande personen att sluka dig helt och hållet. Det är ditt ansvar.

Med ljus och värme, UlrikaTags: Coachen Coachen inspirerar
Category: Coachen inspirerar