SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se
Camilla Nilsson|Bromölla kommun| TjanstePortalen.se

Emma Svärd, 34 år jobbar som lärarehttps://www.tjansteportalen.se/files/2314/8122/2695/emma_svard_300.jpg

Jag är en äkta Bromölla-tjej! Född och uppvuxen i Bromölla och bor idag med familjen i Edenryd.

Sedan jag var barn har jag velat bli lärare. Jag ler när jag tittar i mina gamla kompisböcker och ser att jag så tidigt ville bli lärare. Men jag valde ändå att först utbilda mig inom ekonomi och jobbade under en period mellan kl. 8 och 17 med siffror och tal. Vid 26 års ålder kände jag mig redo att satsa på min barndomsdröm. Men jag är glad att jag ändå provade på något annat innan
jag gick in i läraryrket.

Jag hoppas kunna fortsätta brinna för läraryrket eftersom jag älskar att undervisa. För mig är det viktigt att kunna se var och en
av mina elever och deras enskilda behov. Jag vill känna mig nöjd när jag går från klassrummet och det gör jag här.

- Jag arbetar med helt fantastiska barn och får så mycket tillbaka från dem.

Som nyutbildad lärare 2010 började jag arbeta på en större skola. I september 2016 bytte jagarbetsplats till Edenryds skola där jag arbetar med årskurs 4-6 i mellanstadiet. Utmaningarna idag är att alla barn ska nå sina mål. Mitt och mina kollegors fokus är att kunna hjälpa och stödja barnen utifrån sina behov.
Med färre elever i klassrummet har jag tid att uppmärksamma varje elev.

Jag har absolut det bästa yrket! Det är ett roligt arbete och jag trivs jättebra med mitt arbetslag vilket är A och O för ett bra arbetsliv. Tillsammans hittar vi bra samarbeten. Som ny lärare på skolan är det tryggt att ha kollegor som jobbat här länge. Jag känner mig verkligen välkommen och får gehör och uppskattning för mina idéer.

Att som lärare få förtroende från barnens föräldrar och känna att de litar på mig gör att vi har en bra kontakt och en öppen dialog.
Det är jätteviktigt för mig att samarbetet med hemmet fungerar bra – för eleven, föräldrarna och mig som lärare.

Jag älskar den vackra natur vi har här i Bromölla. Möjligheten att uppleva och lära tillsammans med barnen ute i naturen är en gåva. Vi har 100 meter ner till havet och närhet till skogen. Att ta med mina elever för att ”håva” eller titta på småkryp i skogen är underbart. Det blir naturligt att inlärningen till viss del kan förflyttas utomhus.

Som småbarnsmamma är det fantastiskt att ha nära till arbetet - det gör det lättare att få livspusslet att gå ihop. Jag är en friluftsmänniska och älskar att träna.
I Bromölla har jag nära till allt! 
Ta chansen kom till oss i Bromölla! »


Bromölla kommun| TjanstePortalen.se
Bromölla kommun| Facebook|TjanstePortalen.se
Bromölla kommun| LinkedIn|TjanstePortalen.se
Bromölla kommun| Instagram| TjanstePortalen.se
Lediga jobb Bromölla kommun| TjanstePortalen.se