SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

6 tips för mindre stress och mer lycka

- Så här gör du.

I bland när det bara blir för mycket måste du stanna upp och fundera på vad du kan göra för att inte fastna i stressens grepp. Kanske kan du inte förändra situationen helt även om det så klart är önskvärt. Men det finns alltid något som du kan göra för att minska på din upplevda stress och bli mer lugn och harmonisk. Här kommer sex tips på vad du kan göra för att minska stressen och istället uppleva mer lycka och bättre välmående. Kanske hittar du ett eller flera som kan hjälpa dig direkt.

6 tips för mindre stress och mer lycka

January 23, 2013 at 11:14 AM

  1. Stress sätter sig lätt i kroppen; värk i axlar, nacke, spänningshuvudvärk etc. Det bästa du kan göra för att bli kvitt den fysiska stressen är att röra på dig. Se till att röra på dig så att pulsen ökar och du blir varm. Dels svettas du ut adrenalinet och dessutom frigör du endorfiner som får dig att må bättre.
  2. Lyssna på något som får dig att må bra, känna lugn, glädje, energi osv. Det kan vara allt från avslappningsmusik och sjungande delfiner till tuffaste hårdrockslåten, beroende på vad du föredrar och behöver för stunden.
  3. Ta rast! En rejäl lunchrast mitt på dagen behöver du, men även kortare raster under dagen. Du behöver komma i från, koppla av och tänka på annat. Det får dig att kunna fokusera och prestera bättre, så du behöver inte oroa dig för att det tar för mycket tid. Du vinner på det och mår dessutom bättre.
  4. Håll inte för många bollar i luften. Vi tror att vi är effektiva och produktiva när vi jonglerar många uppgifter samtidigt. Långsiktig är det inte en bra lösning, vare sig för ditt välmående eller för dina resultat. Du blir mer effektiv och noggrann om du koncentrerar dig på några saker i taget. Upplever du dig mycket stressad bör du fokusera på en sak i taget för att både bli effektiv och minska stressen.
  5. Fokusera mer på sådant du uppskattar, tänder din passion och får dig att må bra. Inventera bland dina "måsten" och stryk så många det bara går.
  6. Prioritera umgänge med personer som du tycker om och ger dig energi. Det kan vara familjen, vänner, kollegor. Se till att avsätta tid för dem så att det verkligen blir av att ni träffas.

Med ljus och värme, Ulrika

Följ oss gärna på FacebookTags: Coachen Coachen inspirerar Ulrika Gabriel
Category: Coachen Coachen inspirerar Karriärcoachen