SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Vill du starta eget?

- Det är en hel del att tänka på.

Funderar du på att starta eget? Här är fem viktiga frågor att ställa dig - och proffsens råd till dig som vill driva företag.

Vill du starta eget?

March 20, 2013 at 11:24 AM

Är du anställd och funderar på att starta eget? Eller har du kanske blivit av med jobbet och funderar på om egen företagare är något för dig? 

Här får du råg i ryggen om du funderar på att  bli egenföretagare. Men testa först om du egentligen passar som egenföretagare.

  1. Är det verkligen det här jag vill göra? Företag som startas av människor som känner att de inte har något annat val blir ofta kortlivade. 
  2. Kan jag se mig driva det här företaget om fem år? Det är väldigt viktigt att ha ett längre perspektiv eftersom det kan ta tre år innan ditt företag går med vinst.
  3.  Var befinner jag mig i livet? När du är 20 år gammal är det ofta bara att tuta och köra, men när du är 35 har du kanske hus och barn och är beroende av en bra och stabil inkomst.
  4. Har jag en buffert? Det kan vara bra att ha pengar sparade eftersom det kan ta ett tag innan du kan ta ut lön ur företaget.
  5.  Är jag bra på att knyta kontakter? Kontakter är otroligt viktiga för att skapa ett effektivt affärsnätverk, och än mer i dag än tidigare.
Källa Driva-Eget

 
Tjänsteportalen.se 


Tags: Starta eget
Category: Starta eget