SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Energi, sov dig til kraft och energi

- Du vinner inte på att jaga timmar och minutrar

Det finns ett sätt att öka sin energi som överträffar alla andra. Det är både enkelt och kostnadsfritt och alla kan verkligen förbättra sin energinivå omgående med detta sätt. Trots att det är både enkelt och lättillgängligt så är det så svårt att "få till det".

Energi, sov dig til kraft och energi

November 19, 2012 at 11:31 AM

Många av oss lever aktiva liv både på jobbet och på fritiden. Då blir det lätt så att sömnen är den "aktivitet" som får stryka på foten. Vi prioriterar bort sömnen därför att vi har så mycket annat vi vill/måste göra. Resultatet blir att vi blir trötta och tomma på energi.

Du behöver få insikten och anamma tanken att MER SÖMN kommer att ge dig MER ENERGI. Det innebär att när du väl är vaken kommer du att vara mer aktiv. Du vinner inte på att jaga timmar och minutrar i vaket tillstånd för att hinna med så mycket som möjligt. Då blir du trött och på många plan ineffektiv. Bättre att under din vakna tid vara pigg och fylld av energi.

Hur mycket ska man sova då?
Det är individuellt hur mycket sömn du behöver, men generellt kan man säga att om du känner dig trött och energilös är det stor sannolikhet att du sover för lite.
Enligt Ayurvedan är det inte bara viktigt att vi sover tillräckligt mycket, utan också NÄR vi sover. De viktigaste timmarna för kroppen och  själen att få vila, laga, sortera och hela (som kropp och hjärnan gör under sömnen) är mellan klockan 22 och 02.

När går du och lägger dig? Är det närmare midnatt?
Om du har för vana att vara uppe och vara aktiv sent på kvällen och in på natten är det en stor utmaning att komma i säng redan klockan 22. Jag rekommenderar då att du successivt går och lägger dig tidigare varje kväll. En kvart tidigare för varje kväll klarar du. Jobba på så till dess att du är i säng klockan 22.

Se till att vara i säng senast klockan 22 under två veckor (gör inte för stora avsteg på helgerna) och du ska se att du kommer att uppleva en helt annan energi.

Med ljus och värme, Ulrika

Följ oss gärna på FacebookTags: Coachen Coachen inspirerar
Category: Coachen Coachen inspirerar