SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

5 tips till dig som KANSKE vill byta jobb

- Du varken trivs eller inte trivs.

Är det samma för dig som för många andra som kommer tillbaka till sina jobb efter helgerna och nu varken vet ut eller in.

5 tips till dig som KANSKE vill byta jobb

January 17, 2013 at 1:50 PM

Du varken trivs eller inte trivs men du ser ingen direkt långsiktig utveckling på ditt jobb. Du behöver då bestämma dig för om du ska vara kvar, säga upp dig på vinst eller förlust eller söka annat jobb undertiden som du är kvar och gör det bästa av situationen. Om du då av olika anledningar bestämmer dig för att du vill ha kvar din trygghet i ditt nuvarande jobb och att inte söka dig vidare helt och fullt finns det några vägar ändå som kan öka din stimulans.

1. Be om tjänstledigt
Ett alternativ är att be om tjänstledigt på deltid för att testa något annat en period innan du bestämmer dig helt. Titta vilka rättigheter och skyldigheter du har här innan du frågar din chef om lov för det kan ju också anses som om du på ett sätt redan lämnat skeppet och därför inte så gynnsamt för din karriärutveckling långsiktigt om du sedan ändå väljer att stanna på företaget eller organisationen.

2. Börja studera
Kanske kan du få och tycka det vore utvecklande att studera vid sidan av ditt jobb. Se hur du kan få in det i din planering om du till och med kan få studera en del på arbetstid om det kan anses gynna din arbetsplats.

3. Byt jobb internt
Om det är möjligt så ta ett utvecklingssamtal med din chef eller eventuell personalavdelning, berätta om din situation och se om det möjligtvis finns någon annan tjänst internt som kan passa dig och dina karriärmål och där du kan tillföra ett högre värde än där du är just nu eftersom det inte utmanar så mycket längre.

4. Lägg till och dra ifrån arbetsuppgifter
Ytterligare en väg att gå är att du kan höra om det är möjligt att du får   byta ut någon arbetsuppgift du har nu till någon annan ny som ligger mer i linje med dina talanger och det du brinner för och som du skulle finna mer utmanande och därför ge dig den sporren du behöver för att tagga upp och göra ditt bästa och med det trivas ännu bättre. Vilket också är en större fördel för din arbetsgivare så klart för då presterar du också med högre kvalité.

5. Förnya dina nuvarande arbetsuppgifter
Om inget av dessa alternativ av olika anledningar inte passar så kan du också peppa dig själv till att försöka hitta stimulansen i det du gör genom att du utmanar dig till att lösa dina uppgifter snabbare, bättre, mer kreativt eller att du tävlar med dig själv så att du på något sätt "förnyar" ditt sätt att arbeta ändå och på så vis utvecklas du och lär mer om dig själv. a till eller lägga till arbetsuppifter som utmanar dig mer. Om inget av dessa alternativ av olika anledningar inte passar så kan du också peppa dig själv till att försöka hitta stimulansen i det du gör genom att du utmanar dig till att lösa dina uppgifter snabbare, bättre, mer kreativt eller att du tävlar med dig själv så att du på något sätt "förnyar" ditt sätt att arbeta ändå och på så vis utvecklas du och lär mer om dig själv.

Tjänsteportalen delar gärna saker som inspirerar och motiverar oss. Vi vill passa på att tacka Dagensps.seTags: Jobbsökande Ny karriär
Category: Jobb och karriär Jobbsökande